Ağız kokusunu kökten çözüm

'Ülkeler' forumunda YAREN tarafından 2 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Ağız Kokusunu Kesen Bitkiler

    Kakule: Latince adı “Elettaria Cardamomun” olan kakule bitkisi güçlü bir antiseptiktir ve ağız kokusuna neden olan bakterilere karşı etkili bir çözüm olarak kullanılabilir. Bir kaç kakule tohumu çiğneyip tükürmek ağız kokusunu önemli oranda azaltır ve ağız içinde bakteri birikmesini önler. Bu tohumları hazırladığınız çaya ekleyerek de kullanabilirsiniz.

    Okaliptüs: Pek çok diş macunu ve ağız gargarasında kullanılan okaliptüs ağız kokusunu gidermek için en çok kullanılan bitkilerden biridir. Okaliptüs yapraklarıyla hazırlayacağınız gargarayı gün içinde bir kaç kez kullanarak ağız kokusunu önemli oranda giderebilirsiniz. Sıcak okaliptüs çayı da ağız kokusuna karşı kullanılabilir.



    Maydanoz: Özellikle soğan ve sarımsak gibi keskin kokulu besinleri yedikten sonra 3-4 yaprak maydanoz çiğnemek ağız kokusunu bastırır. Nefesi tazeleyen “klorofil” bakımından zengin olan maydanozu her yemekten sonra kullanabilirsiniz. Maydanoz yoksa kişniş ve fesleğen de kullanabilirsiniz.

    Anason: Binlerce yıldır ağız kokusunu gidermek için kullanılan anason bitkisi tohumlarıyla kendinize ağız gargarası hazırlayabilirsiniz. 2-3 çay kaşığı anason tohumunu yarım litre suya atıp birkaç dakika kaynatın. Su ılıdıktan sonra dilerseniz çay olarak için ya da iyice soğumasını bekleyip gargara olarak kullanın.

    Kişniş: Asya kıtasında ağız kokusunu gidermek için yaygın olarak kullanılan kişnişle çay ya da ağız gargarası hazırlayabilirsiniz. Bunun için 50 gram kişnişi yarım litre suda 5 dakika kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika soğumasını bekleyip çay olarak içebilir veya iyice soğuduktan sonra gargara suyu olarak kullanabilirsiniz.