Ağız Kokusunu gideren bitkisel çay tarifi

'Hastalıklar' forumunda YAREN tarafından 15 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ağız kokusunun birden fazla nedeni vardır.Ağız kokusu genellikle besin maddeleri ve diğer maddelerin bakteriler tarafından yıkımı sonucunda ortaya çıkar. Ağız kokusu kişilerin ağız sağlığı hakkında bilgi veren önemli bir faktördür.

    ÖNERİLER

    Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çayın Yapılışı

    Malzemeler

    Biberiye çiçekleri

    Sıcak su

    1 adet limon

    Yapılışı : Biberiye çiçekleri kaynar suyun içine atılır. İçine 1 adet limon dilimlenerek eklenir. Bu karışım 20 dakika bekletilir. Sürenin sonunda karışım sıkılarak su elde edilir. Elde edilen bu su biraz daha dinlendirildikten sonra sabahları aç karnına ve yemek sonrası bir fincan içilir.

    Ağız Kokusu İçin Gargaranın Yapılışı

    Malzemeler

    Menekşe çiçekleri

    Maydanoz

    Nane ruhu

    Yapılışı : Menekşe çiçekleri ve maydanoz bir miktar suyun içinde 10 dakika kaynatılır. Elde edilen karışım süzülür. Bu suya bir miktar nane ruhu katılarak bir gün bekletilir. Artık ağız kokusu sorununuz için gargaranız hazırdır. Bu suyla rahatsızlığınız devam ettiği sürece yemeklerden önce ve sonra gargara yapabilirsiniz.

    Ağız Kokusu İçin Gargaranın Yapılışı

    Malzemeler

    Adaçayı

    Nane ruhu

    Yapılışı : Bir avuç kadar adaçayı sıcak suyun içine katılarak 15 dakika demlenmesi beklenilir. Elde edilen karışım sıkılarak içine bir miktar nane ruhu katılır. Bu su gün boyunca dinlendirilir. Dinlendirilmiş olan su yarı oranda içme suyuyla karıştırılarak ağız sık sık çalkalanarak gargara yapılabilir.