Afyonun Kültürel Özellikleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda EyLüL tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Afyonun Kültürel Özellikleri
    Afyonun Kültürel Değerleri
    Afyonun Kültürel Önemliliği Olan Özellikleri


    Alışveriş

    Merkez : Kaymak, Lokum, Sucuk ürünleri,

    Bayat: Kök Boyalı Kilimleri,

    Dazkırı: İpek Halısı.

    İscehisar: Mermer biblolar,santranç takımları.

    Sandıklı: Bakır süs eşyaları, kızılcık reçeli, patatesli ev ekmeği.

    Emirdağ: Koyun yoğurdu.(İlkbahar,yaz mevsimlerinde).

    Şuhut: Patates.

    Sultandağı:Napolyon kirazı ve vişne (Haziran-Temmuz)

    Yapmadan Dönme


    *Afyon Kaplıcalarının şifalı sularına girmeden

    *Gazlıgölden Meşhur Afyon Maden Suyundan içmeden

    *Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında Çamur Banyosuna girmeden

    *İhsaniye/Ayazin(Metropolis) bölgesi, Sandıklı Akdağ –Tokalı Kanyonu, İscehisar’daki Peri Bacalarını, Afyon Arkeoloji Müzesini, Ulu Camii, İmaret Camii, Afyon Kalesini görmeden

    *Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tatlısını,Afyon’un yöresel yemeklerini,ağzıaçık böreğini,patateslive mercimekli bükmesini yemeden

    *Meşhur Afyon’un kaymaklı şekerinden ve lokumundan almadan dönmeyin...