Afyon Lokumu

'Damak Keyfi' forumunda Berfin tarafından 6 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler :
    5 su b.un
    1 p. kuru maya
    1 çırba k.toz şeker
    1 tatlı k.tuz
    su

    İç harcı için:
    haşhaş
    ceviz
    sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 yumurta

    Hazırlanışı :
    Un karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır. Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik fırında pişirilir.

    afiyet olsun ...

    [​IMG]
     



  2. Bildiğimiz lokum zannettim. Meğer hamur işiymiş. Bayılırım hamur işlerine.
    Ellerine sağlık Berfin:f40:
     



  3. Evet farklı bir tarifmiş.Eline sağlık Berfin teşekkürler:f40:
     



  4. Haşhaşlı hamur işlerinden vazgeçemem
    harika görünüyorrrrr
    tşkler Berfincim
     



  5. Harika görünüyor gerçekten... Teşekkürler Berfin:f40:
     



  6. Güzele benziyor mutlaka deniyecegim teşekkürler berfin..