Afyon kaymağı Tarifi-afyon kaymağı nasıl yapılır-resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ev yapaımı afyon kaymağı
    afyon kaymağı tatlısı
    afyon kaymagı tarifi
    afyon kaymaği

    AFYON KAYMAGI

    [​IMG]

    MALZEMELER
    1kg süt
    1su bardağı un
    1su bardağı şeker
    1 çorba kaşığı nişasta
    1çorba kaşığı margarin
    1paket vanilya
    Altı için 250gr hindistan cevizi
    Üstü için 100gr fındık
    1paket krem şanti

    YAPILIŞI
    süt, un, şeker, nişasta,margarin ve vanilyayı
    tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp
    pişirin pişince mikserle çırpın
    Tepsiye dibi hiç gözükmeyecek şekilde hindistan cevizini serpin
    üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın
    1 Paket kremşantiyi hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine sürüp
    dövülmüş fındığı üzerine serpin buzdolabında 3 saat beklettikten sonra
    iri dilimler halinde kesip kestiğiniz dilimleri katlayarak servis yapın.

    AFİYET OLSUN