Aft için bitkisel tarifler

'Şifalı Bitkiler' forumunda YAREN tarafından 30 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Aft için bitkisel tedavi,Aft için bitkisel çözüm,Aft için bitkisel ilaç

    Aft için bitkisel tarifler


    Aft;Ağız içinde, diş diplerinde ve boğaz kısmında meydana gelen içi sulu ve beyaz kabarcıkların, yüzeysel yaraların geneline verilen isimdir.

    Belirtisi:

    Ağzın iç kısmında beyaz, sıvı dolu ve kırmızı yara veya kabarcıkların oluşması. Ağızda sancı ve ağrı, yeme zorluğu ve yutkunma zorluğu meydana getirir. Kızamık, çiçek hastalığı, ateşli hastalıkların ardından daha sık görülür. Genelde süt çocuklarında görünen bir hastalıktır. Bu hastalık, alerji, vitamin eksikliği veya büyük virüslere bağlı olabilir. Ayrıca uzun süre antibiyotik kullanmak ve behçet hastalığı da ağız yarasının sebebidir.

    Aft Tedavisi:

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif olarak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    1. Tarif:

    Karadut şurubu içilir, ağız içinde gargara yapılır.

    2. Tarif:

    Kethindi dövülüp toz haline getirildikten sonra aft olan kısımlara akşam yatarken sürülür.

    3. Tarif:

    Zeytin yaprağı ağızda çiğnenir.

    4.Tarif:

    Papatya, söğüt yaprağı, gül çiçeği, hatmi yaprağı, kekik, biberiye,lavanta, aynısafa, Ayrı ayrı veya karıştırılarak bir tutamı kaynatılıp hem gargarası yapılır, hemde balla karıştırılarak içilir.

    5. Tarif:

    Tuzlu su ile gargara yapılır.

    6. Tarif:

    Ayva pişirilir, meyvesi ve kompostosu içilir.

    7. Tarif:

    20 gr Şap
    20 gr Mazı
    20 gr Karanfil
    20 gr Anason
    500 gr süzme bal
    Bitkiler dövülüp balla karıştırılır. Tok karnına ağız tuzlu su ile gargara yapılır. Karıştırılan ballı baharat aft olan kısımlara krem gibi 3 öğün gargaradan sonra sürülür.

    8. Tarif:

    Havuç yaprağı
    Kızılcık yaprağı
    Hatmi çiçeği yaprağı
    Böğürtlen yaprağı
    eşit miktarda karıştırılır. Tamamı kaynatılıp süzülüp alınan suyla 3 öğün aç veya tok karnına gargara yapılır.

    9. Tarif:

    250 gr Kuru üzüm
    50 gr Anason
    50 gr Mayana
    500 gr Bal
    dövülüp macun haline getirilir. Yemeklerden sonra aft olan kısımlara krem gibi sürülür.

    10. Tarif:

    100 gr öd ağacı
    2 lt suda iyice kaynatılıp suyu süzülür. Aç karnına gargara tapılır. Odunu yakılarak külü alınıp zeytinyağı ile macun yapılıp aft olan kısımlara tok karnına krem gibi 3 öğün sürülür.

    11. Tarif:

    50 gr ekşi nar suyu
    100 gr balla karıştırılıp aft olan kısımlara tok karnına sürülür.

    12. Tarif:

    50 gr kına
    20 gr tuz
    100 gr tere yağı ile karıştırılıp aft olan kısımlara sürülür.

    13. Tarif:

    Nar çiçeği
    Sumak
    Hünnap
    Gül
    Mersin yaprağı
    Okaliptus yaprağı
    Söğüt yaprağı
    Hatmi çiçeği
    Kantaron çiçeği
    Böğürtlen
    Hardal tohumu
    ayrı ayrı veya bir kaçı karıştırılıp gargarası yapılır.

    14. Tarif:

    50 gr sıraca otu
    50 gr kantaron çiçeği
    50 gr kekik
    50 gr söğüt yaprağı
    karıştırılıp 1 lt suya otların karışımından bir avuç koyulup kaynatılıp süzülür. Suyu alınıp tok karnına gargara yapılır.

    Not: Aft rahatsızlığının bir çok sebebi vardır. Mutlaka doktora görünmek gerekir. Vitamin noksanlığı bunun en büyük sebebidir.