Afganistan'ın Yemek Kültürü

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 17 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. Afgan mutfağı,
    Afganistan mutfak kültürü

    Afgan mutfağının Olmazsa olmazları et, ekmek ve pirinç olduğu, baharat ve taze otların da bol kullanıldığı Afgan mutfağında yoğurt, yemeklerin yanında çokça tüketiliyor. Yemek kültüründe tatlılara da çok önem veren ve çok tatlı tüketen Afganlar, tatlılarını genellikle kızartarak ve üstüne koyu şurup dökerek veya şeker serperek tüketiyor.

    Afgan mantısının da önemli lezzetlerden biri olduğu Afganistan mutfak kültüründe, diğerlerinden farklı olarak mantının içine kuşbaşı et konuluyor ve buharda pişiriliyor. Tatlıların da önemli bir yer tuttuğu belirtilen Afgan mutfağında, Afgan ekmeği, sebzeli et yemeği, ıspanakla yapılan zümrüt pilavı gibi çok sayıda lezzetli yemekler bulunuyor.

    Afgan mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan Afgan Pilavı'nın yapılışı ise şöyle:

    ''Kazanda soğan ve yağ birlikte kavrulduktan sonra içine et atılır. Et, soğan ve yağ ile birlikte iyice pişirilir. Sonra havuç ve domates eklenir. Bu malzemeler su eklenerek bir süre daha kaynatılır. Kaynatma işlemi bittikten sonra bu malzemelerin üzerine, yaklaşık olarak 1 saat suda bekletilen pirinç konur. Pirinç atıldıktan sonra kazanın üzerine tekrar su eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilen yemek, bir süre bekletildikten sonra servise hazır hale gelir.''