Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar için bitkisel tarif

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve eftelya tarafından 30 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. eftelya Üye


    Adet Kanamalarını Durdurma ve Aşırı Kanamalar

    [​IMG]

    Adet Kanamalarını Durdurma,adet kanamalarını azaltan bitkiler,aşırı adet kanamaları

    Hormon dengesindeki değişikliklerin meydana getirdiği aşırı adet kanaması durumu. Kanamanın ağrılı, dengesiz ve çok olması hali.

    Belirtisi:

    Aşırı kanama, karnın alt kısmında ağrılar, halsizlik, baş ağrıları, aşırı sinirlilik, ruhsal bozukluk, sırt ağrıları, kansızlık.

    Tedavisi:

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    Öneri:

    Ağır kaldırmamak, aşırı yorulmamak, ayağı soğukta bırakmamak, soğuk yiyip içmemek gerekir.

    Bal, pekmez, semiz otu, kestane, çilek, böğürtlen, hurma, iğde, nar bol miktarda yenir.

    1. Tarif:

    50 gr. yumurta kabuğu dövülüp hafif tavada kavrulur.

    50gr. Havlıcan tozu

    50 gr .Kardeş kanı

    1.kg. bala karıştırılır. 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir veya süte karıştırılıp içilir.

    2. Tarif:

    1 Fincan tuzsuz tereyağı

    1 fincan bal

    Karıştırılıp ılık olarak aç veya tok karnına şurup gibi 1-2 yemek kaşığı veya bir fincan içilir.

    3. Tarif:

    100 gr. Demirhindi

    500 gr. Suda eritilir.

    1 çay bardağı aç karnına içilir.

    4.Tarif:

    Bol kestane çiğ veya pişirilerek yenir.

    5. Tarif:

    100 gr. Çörek otu dövülür.

    1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı aç karnına yenir.

    6. Tarif:

    1 kg bal
    100 gr at kestanesi
    10 adet yumurta kabuğu
    50 gr polen
    50 gr arı sütü
    karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    7. Tarif:

    1 kg bal
    1 kg Keçiboynuzu pekmezi
    100 gr polen
    100 gr saf arı sütü
    100 gr havlıcan
    100 gr kardeş kanı
    10 adet yumurta kabuğu
    dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    8. Tarif:

    100 gr iğde
    100 gr hünnap
    100 gr çekem meyvesi
    100 gr anason
    3 lt suya
    koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülür. Suyu alınıp 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı içilir.

    9. Tarif:

    Ökse otu
    Mersin Yaprağı
    Karadut yaprağı
    At kestanesi kabuğu
    Asma yaprağı
    Bitkilerin tamamı eşit miktarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp az kaynatılıp demlenir. 3 öğün aç karnına 1-2 su bardağı ılık olarak içilir. Gerekirse bal ve pekmez ilave edilir.

    10. Tarif:

    Isırgan otu
    Böğürtlen yaprağı
    Karabaş otu çiçeği
    Kantaron çiçeği
    haspir
    Kırk kilit otu
    eşit mitarda karıştırılıp 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenir. Aç karnına 3 öğün 1-2 su bardağı sade, bal veya pekmezli olarak içilir.
    alıntı - bitkiselkitap.com
     

Sayfayı Paylaş