Adet Düzensizliği ve Zorluğunun bitkisel tedavisi

'Şifalı Bitkiler' forumunda YAREN tarafından 30 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. adet düzensizliği tedavisi,adet düzensizliği bitkisel tedavi,adet düzensizlikleri,adet düzenleyici bitkiler

    Adet Düzensizliği ve Zorluğunun bitkisel tedavisi


    Adet Düzensizliği ve Zorluğu;Kadının döl yatağından düzenli olarak ayda bir kan gelme halinin bozulması; kanamanın gününü şaşırması, az, çok veya dengesiz olma hali.

    Belirtisi

    Adet kanamalarının gününü beklemeden önce veya sonra olması, karın altında meydana gelen sancı ve ağrılar, halsizlik, baş ağrısı, sinir bozuklukları, terleme, yorgunluk gibi haller görülür.

    Tedavisi

    Adet düzensizlikleri genelde psikolojiktir. Asabi krizlerden, hormon dengesizliğinden ve bünyenin zayıflamasından kaynaklanır. Aşırı yorulma, ağır kaldırma da adet düzensizlikleri sebebidir.

    Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif olarak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

    Tarif 1

    Civanperçemi, Baldırı kara, Altın ot, Kırık kilit otu, maydanoz yaprağı, adaçayı, papatya, gülhatmi, hayıt yaprağı ve çiçeği, boy otu, ısırgan yaprağı, menekşe kökü çiçeği ve dalları, lahana, rezene, mine çiçeği, ardıç meyvesi.

    Bu bitkiler ayrı ayrı veya karıştırılarak kullanılır;

    2 çorba kaşığı karışım

    1 lt. suya konur, 2-3 dakika kaynatılıp 10-15 dakika demlenir. Aç karnına, 3 öğün 1-2 bardak günlük ve taze olarak içilir.

    Not: Adetli iken içilmemesi gerekir.

    Tarif 2

    1 kg keçiboynuzu pekmezi
    1 kg bal
    50 gr anason
    50 gr mayana
    50 gr çörek otu
    50 gr kereviz tohumu
    50 gr arı sütü
    50 gr polen
    tamamı karıştırılıp macun yapalır ve 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    Tarif 3

    Isırgan otu
    Arpa
    Civanperçemi çiçeği
    Kırk kilit otu
    eşit miktarda karıştırılıp 1-2 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı atılıp 10 dakika demlenip 3 öğün aç karnına 1-2 bardak içilir.

    Tarif 4

    1 kg bal
    1 kg keçiboynuzu pekmezi
    100 gr polen
    100 gr arı sütü
    100 gr havuç tohumu
    100 gr mayana
    100 gr tere tohumu
    100 gr keten tohumu
    tamamı karıştırılıp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.

    Tarif 5

    20 gr Baldırı kara
    20 gr Karanfil
    20 gr Soğan kabuğu
    20 gr Fındık kabuğu
    20 gr Çekem otu
    3 lt su
    tamamı suya koyulup 2 lt kalana kadar kaynatılıp süzülüp suyu alınır. 3 öğün aç karnına 1'er su bardağı ılık olarak içilip devam edilir.

    Tarif 6

    1 kg bal
    1 kg keçiboynuzu pekmezi
    100 gr polen
    100 gr saf arı sütü
    100 gr acı badem
    100 gr çam fıstığı
    50 gr turp tohumu
    50 gr üzerlik tohumu
    tamamı macun yapılıp 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.