Adana Kebap Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 31 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

  1. Evde Adana kebap yapılışı
    Diyelim ki; canınız güzel bir Adana kebabı çekti fakat dışarda yemek istemiyorsunuz.O halde aşağıdaki tarifle evde hazırlamak zor olmayacak.

    Malzemeleri

    500 gr yağsız koyun kıyması
    100 gr kuyruk yağı
    4 adet soğan (çok ince doğranmış)
    3 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
    4 adet küçük domates
    4 adet yeşil biber
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızıbiber

    Hazırlanışı

    1-Bir kabın içinde iyice kıyılmış kuyruk yağı ile kıymayı, soğanı, maydanozu ve baharatları yoğurunuz.
    2-Bu malzemeden uzun köfteler hazırlayınız.
    3-Şişe geçirirken avucunuzun içinde sıkarak parmak izlerinizi çıkarınız.
    4-Şişleri, mangalda ( yoksa ızgara da olur) her yanı 3'er dakika olmak üzere 6 dakika pişiriniz.
    5-Yanına dilerseniz onları da ızgara yaparak, domates ve biber koyup servis ediniz.
    6-Dilerseniz pide, bulamazsanız tereyağında sote edilmiş ekmek dilimlerini yanında servis yapmak çok lezzetli olacaktır.
     
  2. Akşamın bu en aç saatinde yapılacak en son şeydi bu Yaren.... :))
     
  3. Sen uğraşma Pardus en iyisi dışardan söyle..:f30:
     
  4. pardusa katılıyorum :)
    ama güzel tariff ona bide şiş falan almak gerek
    ama denemeye değer sanırım
    emeğine sağlık yaren
     
Yükleniyor...
- Adana Kebap Yapılışı Forum Tarih
Evde Adana Kebap Nasıl Yapılır Damak Keyfi 23 Mayıs 2012
Adana kebap tarifi Damak Keyfi 19 Kasım 2009
Adana’nın Tarihi Güzellikleri Zaman Tüneli 17 Mayıs 2016
2015 Adana iftar ve sahur vakitleri Ramazan ve Oruç 13 Haziran 2015