Adana kebap tarifi

'Damak Keyfi' forumunda laledevri tarafından 19 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. ADANA KEBABI


    [​IMG]



    Malzemeler:
    1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma
    100 gr yağ
    1 çorba kaşığı acı pul biber
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1,5 cm eninde kebap şişleri
    tuz



    Hazırlanışı:
    Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.
    Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar koparark şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabı hazırlayın. Mangalı yakın.
    Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.
     



  2. Cevap: Adana kebap tarifi

    denemedim ama Adanada yedim çok güzel