Adana kebap nasıl yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Misafir tarafından 3 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Adana kebap nasıl yapılır tarifi lazım arkadaşlar Adana kebabı nasıl yapılır?
     



  2. Cevap: Adana kebap nasıl yapılır?


    Malzemeler

    1kg Yağsız dana bonfile
    100gr Kuyruk yağı
    100gr Kuzu boşluğu
    Karabiber
    İsot
    Tuz
    2 adet Soğan
    1 adet Maydonoz

    [​IMG]

    Adana Kebabının Hazırlanışı

    Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin.

    Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar.

    Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım.