Adana kebabı yapılışı resımli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 16 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli Adana kebabı yapılışı
    Malzemeler :
    • 400 gr. kıyma
    • 150 gr. iç yağı
    • tuz, pulbiber
    • karabiber

    Garnitürü için:

    • 6 sivri biber
    • 3 domates
    • yeşil soğan
    • maydanoz
    • taze nane
    • kırmızı turp
    • lavaş

    Salatası için:

    • 2 kırmızı soğan
    • 2 domates
    • nar ekşisi
    • zeytinyağı
    Adana Kebap Tarifi
    [​IMG]

    Adana kebabının yapılişı..

    150 gr.iç yağını ince ince kesin. 400 gr.kıyma ile İç yağı karıştırın.Üzerine, pulbiber karabiber ve tuz ilave ederek tekrar karıştırın.Kalın tahta şişlere kebap harcını yerleştirin ve elinizle uzunlamasına şekil verin.
    Garnitürü için 6 biberi ve 3 adet domatesi iri olarak kesin. Biberleri ve domatesleri şişlere takın . Teflon tavada veya Izgara da adana şişleri ve şişte olan domates ve biberleri pişirin.Salatası için 2 domatesi küp olarak ,2 kırmızı soğanı da piyaz şeklinde kesin ve karıştırın.Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.Servis tabağına adana kebabı ve şişte olan domates , biber ve lavaşları ilave edin.Yanına da taze nane, turp, maydanoz,yeşil soğan ve salata ile servis edin.