Adana Çingen Kebabı

'Türkiye ile ilgili' forumunda Wish tarafından 13 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Adana çingen kebabı nasıl yapılır


    Çingene Kebabı

    Malzemeler:

    1/2 kg. patlıcan

    1 kg. domates

    2 baş soğan

    4-5 yeşil biber

    1/2 demet maydanoz

    yeterince tuz ve sumak

    Hazırlanışı:

    Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir. Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir. Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır. Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür. Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.