Açma Muska Böreği

'Damak Keyfi' forumunda breakstar tarafından 7 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Açma Muska Böreği

    Malzemeler: I çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt ve su karışımı, 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, un, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 paket margarin. Peynirli harç için malzeme: Yarım kalıp beyaz-peynir ve yarım demet maydanoz.

    Hazırlanışı: Bir kaba sıvıyağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartama tozu ve sirke konup karıştırılır. Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur altı parçaya ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır. Özerine eritilmiş margarin sürülüp bohça şeklinde kat araları da yağlanarak katlanır. Üzerleri örtülerek donması için buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınarak iki bohça üst üste konarak merdane ile 30 cm' kadar büyültülerek açılır. Hamurlar enine ve boyuna üçe kesilerek dokuz parça elde edilir. Parçaların ortasına peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.