Acılı Fasulye Ezmesi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. MALZEMELER
    1 su bardağı kuru fasulye
    2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
    kaşar peynir rendesi
    2 diş dövülmüş sarmısak
    yarım çay bardagı zeytinyağ
    pul biber
    kekik
    tuz

    YAPILIŞI
    Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
    Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.