Acılı Ezme

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    1kg Domates
    3 Adet orta boy sogan
    2 Yemek kasigi Acibiber salcasi
    2 Yemek kasigi domates salcasi


    3-4 Dis sarimsak
    Yarim demet maydonoz
    2 yemek kasigi cigköftelik baharat
    1,5 tatli kasigi tuz

    Yapılışı:
    Domatesleri redeledikten sonra ince tel süzgece alin ve suyu süzülene kadar bekletin.Suyu süzülmüs domatesin icine sogani rendeleyin.Biber salcasi,domates salcasi,rendelenmis sarimsagi,ince kiyilmis maydonozu,tuz ve baharati ekleyip iyice elinizle yogurun.Hazirladiginiz harci genis bir tabaga koyup maydonozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz.