acemi mantısı resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 6 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli acemi mantısı
    yufka mantısı resimli
    acemi mantısı


    [​IMG]

    4 adet yufka, 350 gr. kıyma, 2 adet kuru soğan, karabiber, tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ,
    Sosu için: 1 litre et suyu, 1 tatlı kaşığı salça, toz kırmızı biber, 1 çay bardağı sıvıyağ, yarım kilo yoğurt, 4 diş sarımsak.

    Rende soğan, kıyma, tuz ve karabiber karıştırılır. Yufkalar üst üste konur. 12 üçgen parçaya kesilir. Geniş kenarına iç konur, rulo yapılır. Sonra gül börek gibi sarılır, kürdanla tutturulur. Yağlanmış tepsiye dizilir, 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış biberli yağ gezdirilir.