Acem Plavı Nedir

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 13 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Acem Pilavı
    Acem Pilavı Resimli Tarifi

    Acem Plavı Nedir

    Acem Plavı Safran ve zencefil ile yapılan İran usulü bir pilav çeşididir. Acem plavının tarifi aşağıdadır.

    Acem Plavı Yapılışı

    Malzemeler

    3 yemek kaşığı margarin
    500 gram kuzu eti
    2 su bardağı pirinç
    1 adet kuru soğan
    2 adet sivri biber
    2 adet taze soğan
    1 su bardağı bezelye
    3 su bardağı et suyu
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    Tuz – karabiber

    [​IMG]

    Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın. Tavuğun etlerini didin. Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirin.Bir tencereye sırayla et üzerine nohut, üzerine haşlanmış rende havuç, onun üzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun. Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin.

    Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dökün. En üste de tereyağı koyun. Tencerenin kapağını kapayın. Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın. Tencerenin üzerine tabak kapayıp ters çevirin ve servis yapın.