Acem Kurabiyesi

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 22 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Acem Kurabiyesi Tarifi
    Fındık ve Cevizli Acem Kurabiyesi


    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım su bardağı tozşeker
    21 gram yaşmaya
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı krema
    İki buçuk su bardağı un

    İç harcı
    1 su bardağı ezilmiş fındık
    1 su bardağı ezilmiş ceviz
    1 kahve fincanı toz şeker
    3 adet yumurta akı
    1er çay kaşığı tarçın ve vanilya

    Üzerine toz şeker

    Hazırlanışı
    İçi için bir kapta ceviz, tozşeker, yumurta tarçın ve vanilyayı karıştırın. Hamur için derin bir kaseye toz şeker, maya, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı ve kremayı koyup, karıştırın. Unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı 3 mm kalınlığında, yuvarlak şekilde açın. İçine cevizli iç harçtan koyun ve elips şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kurabiyelerin üst kısımlarını tozşekere batırın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
    Afiyet olsun:f10:
     



  2. Cevap: Acem Kurabiyesi

    Çay da varmı ? Kuru kuru gitmez şimdi bunlar :) Münkünse balkonda yiyelim :f30: