abanuş kebabı resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 5 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli abanuş tarifi
    abanuş kebabı

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    Patlıcan 4 adet
    kuş başı et 250 gr.
    Sivri biber 2-3 adet
    Tereyağı 2 çorba kaşığı
    Domates 3 adet
    Sarımsak 3-4 diş

    HAZIRLANIŞI:

    Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde veya ızgarada pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezin. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 250 gr.küçük doğranmış kuş başı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Servis tabağındaki Patlıcanlı karışımın üzerine koyup servis edin.
    isteğe göre üstüne yoğurtla veya salçayla sos hazırlayabilirsiniz