3 katlı yaşpasta nasıl yapılır

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Misafir tarafından 22 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. merhaba benim orum su
    simdi ben ogluma dogum günü pastasi yapmak istiyorum ama 3 katli yapmayi düsünüyorum nasil yapabilirim
     



  2. Cevap: 3 katlı yaşpasta nasıl yapılır

    Gerekli Malzeme:

    1 tane UNO 3 katlı pastaban (tercihen sade),
    1 paket kremşanti.
    80 gr bitter çikolata (rendelenmiş olmalı),
    1 su bardağı meyve suyu (Tercihinize bağlı karışık da olabilir),
    100 gram çilek (İsteğe bağlı)
    2 tane muz (ince biçimde doğranmış olmalı),

    Krema Malzemeleri;

    Yarım su bardağı toz şeker.
    3 su bardağı süt,
    4 yemek kaşığı un,
    1 paket vanilya,
    1 tatlı kaşığı nişasta,
    Yarım çorba kaşığı veya 1 yemek kaşığı nişasta,
    yarım paket labne peyniri,

    Yaş Pasta ( Kremalı ) tarifi

    süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.

    Yaş Pasta Tarifi:

    Uno pastabanınızın bütün katmanlarını meyvesuyuyla ıslatın. Daha sonra kremanın yarısını pastabanınızın üzerine iyice yayıp muzun yarısını üzerine dizin. Dizdikten sonra pastabanınızın ikinci katmanını üzerine koyun. Geriye kalan kremayı üzerine yayın ve elinizde geriye kalan muz parçalarını dizin, Pastabanınızın en üst katmanını üzerine koyduktan sonra süt ile çırptığınız kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın üzerine doğranmış çilekler ile süsleyin. Kremalı yaş pastanızı, damak zevkinize göre çikolata rendesi ve muz, çilek gibi çeşitli meyvelerle daha farklı bir biçimde süsleyebilirsiniz. Bir saat boyunca yaş pastanızı dolapta beklettikten sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır