3 2 1 Poğaça

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Blue tarafından 28 Şubat 2011 başlatılmıştır.

  1. Blue

    Blue Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.381

    3 2 1 poğaça,3 2 1 poğaçası,3 2 1 poğaça nasıl yapılır,3 2 1 poğaça tarifi,3 2 1 poğaçası

    İlginç bir adı var.Adını içindeki malzemelerin miktarından almış.Çok ününü duydum.:f196:Fakat denemek nasip olmadı.Buyrun afiyet olsun

    [​IMG]

    MALZEMELER

    3 kabartma tozu, 2 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ , un (yaklaşık 4 su bardağı) 1 tatlı kaşığı tuz

    İç harcı:
    isteğe göre değişir ama kıymalısı için;

    200gr kıyma, 2 soğan, 2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz, 1/2 çay bardağı sıvıyağ ,1 çay kaşığı tuz ,1 çay kaşığı pulbiber

    Üzeri için;
    Galete unu

    YAPILIŞI


    Önce kabartma tozları bir kaba dökülür,üzerine yoğurt ilave edilip kabarması beklenir.Sonra sıvıyağ ve azar azar un ilavesiyle kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur ilave edilir.

    İçi içinde soğan çiçek yağında küp küp doğranıp hafif öldürülür.İçine kıyma ilave edilir.(ama kıyma çok kavrulmaz)

    ocak söndürüldükten sonra cevizler ,tuz ,kırmızı biber katılıp iç harcın soğuması beklenir.

    İç harç soğuyunca cev izden büyük hamur parçaları alınıp arasına malzeme konup şekil verilir . Galete ununa bulanıp tepsiye dizilir (hamurların birbirine değmemesine dikkat edin çünki çok kabarıyor)fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.