2 Katlı Ispanaklı Pasta Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 23 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ispanaklı Pasta Tarifi 2 Katlı


    2 Katlı Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır


    2 Katlı Ispanaklı Pasta İçin Malzemeler:


    Dört yumurta

    Bir buçuk su bardağı toz şeker

    Bir paket kabartma tozu

    Bir paket vanilya

    Bir su bardağı ıspanak püresi

    İki buçuk su bardağı un

    Kreması için:

    Üç su bardağı süt

    Dört çorba kaşığı un

    Bir yumurta sarısı

    Bir su bardağı toz şeker

    Bir tatlı kaşığı vanilya

    [​IMG]

    2 Katlı Ispanaklı Pasta Yapılışı:

    Bir demet ıspanağın yaprakalarını kaynayan suya atın.Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. suyunu süzdürdükten sonra rondodan geçirerek püre haline getirin. Pastanın keki için malzemeleri karıştırın. Üzerine hazırladığınız ıspanak püresini koyun. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru iki ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecek olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında yüz yetmiş derecelik fırında pişirin.Kekler pişerken kremasını bu arad hazırlayın. Bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını koyun. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir. Daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. Üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti ile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarak küçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğunuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her tarafına yerleştirin.