2. Dünya Savaşında Serum olarak kullanılan Meyve Hangisidir

'Bilgi Rehberi' forumunda Blizzard tarafından 18 Şubat 2013 tarihinde açılan konu


  1. 2. Dünya Savaşında Serum olarak kullanılan Meyve Hangisidir

    Cevap: 2. Dünya Savaşında Serum olarak kullanılan Meyve Hangisidir

    Hindistan cevizi suyunun asitlik derecesi (pH = 6,2) sütün pH’sına (6,4) yakındır. Bu hususiyetlerinden dolayı 2. Dünya Savaşı sırasında acil durumlarda steril glikoz çözeltisi yerine, izotonik vasfından dolayı hastaların damarlarına doğrudan Hindistan cevizi suyu verilmiştir. Meyvelerin şeker miktarının en yüksek olduğu dönem, taze oldukları zamandır (% 5), olgunlaşma süresi arttıkça şeker miktarında düşme olur. Taze meyvelerde şekerlerin % 75’inden fazlasını glikoz ve fruktoz meydana getirir. Sakkaroz miktarı bu safhada % 1-1,5 arasındadır. Altı aydan sonra olgunluk arttıkça glikoz ve fruktoz miktarları azalırken, sakkaroz miktarlarında artma olur.