1 Günde Yapılan Turşu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 16 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. 1 Günde Hazırlanan Turşu Tarifi


    Hiç bir günde turşu yapılır mı demeyin! Bu tarifle yapılır. Ben yaptım ve normal turşudan daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim.


    [​IMG]

    Kaynatma Turşu Tarifi

    Malzemeler:

    su
    tuz
    şeker
    sarımsak
    havuç
    salatalık
    sivri biber
    lahana
    üzüm sirkesi


    Hazırlanışı:

    Önce turşunun suyunu hazırlıyoruz. Bunun için 3 ölçü suya 1 ölçü üzüm sirkesi koyun buna 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin

    Tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatın.

    Hangi malzemeleri kullanacaksanız sertlik derecesine göre küçük küçük doğrayıp sırayla kaynatın. benim listeme göre önce havuç, ardından biber, ardından salatalık ve en son lahana ekleniyor.

    Sebzelerin rengi dönene kadar kaynatın.

    Ardından malzemeleri bir kevgir yardımıyla alp, geniş bir yerde süzdürün.

    Sebzelerin kaynatıldığı sirkeli su soğuyunca bir kavanoza dökün.

    Aralarına 2-3 diş sarmısağı bölüp koyduğunuz sebzeleri de üstüne koyun. su üzerini kapasın. yetmezse yeni su yapın.

    Ağzını kapatıp buzdolabında bir gün bekletin.

    Zamaneanne

    Kaynak: www.forumdas.net