Un Helvası Tarifi

'Tatlılar ve İçecekler' forumunda YAREN tarafından 16 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

  1. Un helvası tutkunları için güzel bir tarif..

    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım paket margarin
    2 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı kaynar su
    Süslemek için tarçın

    Hazırlanışı

    •Margarini erittiketen sonra unu tavaya ekleyin.
    •Yaklaşık 25 dakika unun rengi koyulaşana dek karıştırarak kavurun.
    •Kaynar suyun içine şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
    •Kavrulmuş una yavaş yavaş şerbeti ilave edin.
    •Sürekli karıştırarak kısık ateşte, helva suyunu çekene kadar kavurun.
    •Demlenmesi için 15 dakika bekletin.
    •Kaşıkla şekil verip, tarçınla süsleyin.

    Dilerseniz kavurma sırasında 1 paket vanilya ekleyerek aroma katabilirsiniz.
    Şerbet için su yerine süt kullanabilirsiniz.
    Helvanıza çekilmiş ceviz içi ya da fıstık ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Aralık 2012


  2. Cevap: Un Helvası Tarifi

    of bayılırım un helvasını teşekkürler yaren
     


  3. Cevap: Un Helvası Tarifi

    Şekeri çok az geldi
     


  4. Cevap: Un Helvası Tarifi

    çok az çıkıyo, malzemeleri biraz bol kullanmak gerek sanırım...
     


Bu Sayfayı Paylaş