Resimli Sulu Yemekler

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve Merve tarafından 12 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Merve Üye


    Resimli Sulu Yemekler

    Resimli Sulu Yemek Tarifleri

    Barbunyalı Taze Fasulye

    Malzemeler

    500 gr Fransız barbunya
    500 gr Ayşe kadın fasulye
    1 adet iri kuru soğan
    2 adet iri olgun domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı şeker(silme)
    Tuz

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Barbunyaları ayıklayın, kaynayan haşlama suyuna olgun 2 domatesi atın(kabukları kolay soyarsınız) 30 sn kadar tutun, bütün domatesleri sıcak sudan çıkarın..Aynı suya ayıklanmış barbunyaları atın, yumuşayana ve kara suyu çıkana kadar haşlayın.
    Diğer yandan, yemeklik doğranmış kuru soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, ayıkladığınız yeşil fasulyeleri ekleyerek, soğanlarla birlikte tencerenizi çırparak sarartın.
    Küp doğranmış domatesler ve yarı haşlanmış barbunyalarınız ekleyin, sebzeler seviyesinde sıcak su ile birlikte şeker tuzu ekleyin.
    Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın(20-25 dk kadar), kalan yarım çay bardağı zeytin yağını ekleyin.



    Etli Bamya Tarifi

    Malzemeler

    250 gr küçük boy bamya
    150 gr kuzu kuşbaşı
    3 adet orta boy olgun domates
    13-15 adet küçük diş sarımsak
    ½ çay bardağı zeytinyağı
    ½ çay bardağı limon suyu
    1 küçük adet soğan
    3 çay bardağı su
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Önce etimizi 3 çay bardağı su, 1 küçük boy tüm kuru soğan, yarım çay bardağı su ile pişmeye yakın ayarda pişirelim(15-20 dk).

    Bamyaları kuru halde iken, sakal denilen sap kısmına yakın kalın tüyleri temizleyelim, yıkayıp temiz bir mutfak bezi üzerinde yayarak kurutalım(sapları daha kolay temizlersiniz).

    Bamyalar kururken, 3 adet domatesi iri küp doğrayalım, sarımsakları temizleyip küçükse tüm, büyükse 2′ye veya 3′e boyuna küçültelim.Kuruyan bamyaları konik şekilde sap kalacak şekilde bamyayı döndürerek bıçak yardımyla temizleyelim(biraz uğraştıran aşama, ancak küt kestiğiniz takdirde sümüklenmeyi ne kadar limon da ekleseniz engelleyemezsiniz, ayrıca sap kısmında kalan konik etli kısmı çok lezzetlidir).

    Sapları temizlenmiş bamyalar, sarımsak, küp domates, limon suyu ve tuz ile derince bir kapta harmanlayalım (bu aşamayı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz).

    Tüm soğanı etinizden ayırın, etinizi pişirdiğiniz yağlı su ve etlerinize; limon, sarımsak, domatesle harmanlanmış bamyalarınızı pişirme tencerenizde ekleyin. Tüm karışıma orta boy tencere için malzeme seviyesinin altında ılık su ekleyin.Yemeğinizi ateşten almaya yakın 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dk kadar etleriniz ve bamyanız tam pişinceye kadar pişirin.



    Mantarlı Patlıcan Sarma

    Malzemeler

    2-3 adet uzun patlıcan
    250 gr mantar
    2 adet yeşil biber
    2 adet kırmızı biber
    1 adet soğan
    3-4 adet domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    tuz, karabiber, pul biber
    sıvı yağ

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    -Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına ince ince kesilir ve kızartılır, kızaran patlıcanlar yağını çekmesi için peçete üzerine alınır.
    -Soğan yağda kavrulur, biberler ve ince doğranmış mantar da eklenip ateşte biraz çevrilir ve 1 domates eklenir.
    -Baharatları eklenir.
    -Kızaran patlıcanlardan 2 adet alınır ve artı şeklinde üst üste konur ve içine hazırlanan mantarlı harçtan bir miktar konup kapatılır ve kürdan yardımıyla tutturulur.
    -Ayrı yerde 1 kaşık sıvı yağda rendelenmiş 2-3 domates ve biber salçası kavrulur ve hazırlanan patlıcanlar bu sosun üzerine konur ve 10 dk pişmeye bırakılır.
    -10 dk sonra servise hazırdır.

    Afiyet olsun..


    alıntı

     

Sayfayı Paylaş