Niğdenin Yemekleri

Konusu 'İç Anadolu Bölgesi' forumundadır ve YAREN tarafından 3 Şubat 2011 başlatılmıştır.

  1. YAREN

    YAREN Üye

    niğdenin yemek kültürü,niğdenin yöresel yemekleri,niğde yemekleri

    NİĞDE YÖRESEL YEMEKLERİ
    Niğde Mutfağı, değişik besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır.

    Niğde'nin özel yemekleri arasında Niğde tavası, pancar çorbası, kuskus pilavı, ditme, tirit, Niğde çanağı, papara, oğma çorbası, mangır çorbası sayılabilir.

    Özel tatlıları ise hüsmeni (güllü), halveter, köfter ve pekmezdir.
     
Benzer konu başlıkları: Niğdenin Yemekleri
Forum Başlık Tarih
İç Anadolu Bölgesi Niğdenin Yöresel Yemekleri 9 Nisan 2011
Soru Cevap niğdenin nesi meşur? 26 Mart 2012
İç Anadolu Bölgesi Niğdenin Yöresel Kıyafetleri 7 Nisan 2011
İç Anadolu Bölgesi Niğdenin Yöresel Halk Oyunları 2 Nisan 2011
Türkiye ile ilgili Niğdenin neyi meşhur, Niğdenin nesi meşhur 29 Mart 2011

Sayfayı Paylaş