Mısırlı Pancar Sarması Tarifi Resimli

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve Sitem tarafından 30 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Sitem Üye


    Mısırlı Pancar Sarması Tarifi
    Mısırlı Pancar Sarması nasıl yapılır
    Mısırlı Pancar Sarması yapılışı


    Mısırlı Pancar Sarması Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:

    10 kişilik
    3 bağ pancar
    500 gram çekinti mısır
    2 soğan
    30 gram tereyağı
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı biber salçası
    1 kase sarımsaklı yoğurt
    tuz, kırmızı tozbiber

    Hazırlanışı:

    Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğanları koyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı kavurun. Kırmızıbiber ve tuz ilave edip karıştırın. Sosu ve kıyılmış maydanozu mısıra ekleyip karıştırın. Pancarların sap kısımlarını kesip haşlayın ve süzün. Damarlı kısımlarından ikiye kesin. Her bir parçasına birer kaşık iç malzeme ekleyip üçgen şeklinde sarın ve tencereye yerleştirin. Salçayı suyla ezin. Sıvıyağ ekleyip karıştırın ve sosu yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Biraz su ekleyip kapağı kapalı şekilde pişirin. Sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak olarak Servis yapın.


     

Sayfayı Paylaş