Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar

Konusu 'Pratik Bilgiler' forumundadır ve Ezlem tarafından 20 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye


    Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar ​


    Kurabiye yapacağımız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
    -Kurabiye hamurunun uzun süre yoğrulup gevşemesi için, önce malzeme mikser yardımıyla çırpılır. Sonra elde hızlı bir şekilde yoğrulur. Sonra da şeffaf bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir. Böylece hamur daha kolay kesilecektir.

    -Kurabiye hamuru, genelde çok yağlı olduğundan ele yapışır. Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele fazla yapışmadığı görülecektir.

    -Kurabiyeleri gevşek kapatılmış kaplarda saklarsanız, hem sertleşir, hem de çabuk bayatlar. Bunun sebebi, kabın içerisine girmiş olan nemdir. Kurabiyelerin uzun müddet, gevrek ve taze kalmasını istiyorsanız, onları mutlaka sıkı kapatılmış bir metal kutuda saklamalısınız.

    -Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, yanlarına bir-iki dilim kabuklu elma koyarak saklayınız. Elmanın dengeli bir şekilde nem yayması, kurabiyelerinizi 2 hafta boyunca taze tutacaktır.

    -Bayat ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyup üzerine su serpin. Sonra fırında 10-15 dakika bekletin. Taptaze olduklarını göreceksiniz.

    -Kurabiye hamurunu açmadan önce parçalara ayırın. Çalışacağınız hamur parçası hâriç diğer hamurları, buzdolabında bekletin ve her parçayı kullanmadan önce tekrar yoğurun.

    -Kurabiyelerin pişerken yayılmaması için, fırın tepsisini 10-15 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, önceden ısıtılmış kızgın fırına koyun.

    -Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parçalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri çıkarmayı deneyin. Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak çıkartabilirsiniz.

    -Bisküvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 1-2 adet kesme şeker veya yanına 1 avuç pirinç koymak da bayatlamayı geciktirecektir.


     

Sayfayı Paylaş