Kırmızı Etin Faydaları

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve Bella tarafından 30 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Bella

    Bella Üye


    Kırmızı Etin Yararları,





    Kırmızı Etin Faydaları Nelerdir,



    Vitamin B12 hayvansal gıdalarda bulunur. Karbonhidratlar, protein ve yağların işleme tabi tutulması için gereklidir. Özellikle sinir hücrelerinin büyümesi ve tüm hücrelerin tamirinde ve protein oluşumunda aminoasitlerin işlevinde önemli rol oynamaktadır. Folik asit ile bileşimi sinir hücrelerinin kılıflarının korunabilmesi ve DNA sentezi için gereklidir; sinir iletilerini kolay-laştır. B12 vitamini ince barsaklarda emilir. Diyetle yetersiz alınım, bazı hastalıklar sebebi ile ince barsaklardan yetersiz emilim B12 vitamin eksikliğini oluşturur. Hafif derecede B12 eksikliği çok sık görülür. Uyuşukluk, unutkanlık, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi belirtiler verir. Ağır vitamin B12 eksikliğinde ise sinir fonksiyonlarının bozulduğu kronik hastalıklar ortaya çıkmaktadır, kalıcı sinir harabiyetine yol açabilir.

    [​IMG]

    Vitamin B12 nin kanıtlanmış yararları:

    Normal büyüme gelişmede olumlu rol oynar.
    Sinir hasarlarında tedavi edici rol oynar.
    Pernisiyöz anemi tedavisinde kullanılır.
    Mide barsak sisteminin bir kısmı cerrahi olarak çıkartılmış hastalarda oluşabilecek B12 vitamin eksikliğine bağlı belirtileri önler.
    Vejeteryanlarda ve birtakım emilim bozukluğu olan hastalarda oluşabilecek B12 vitamin eksikliğine bağlı belirtileri önler.
    Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.

    Vitamin B12 nin kanıtlanmamış ancak olası yararları:

    Akıl ve sinir hastalıklarında faydalı olabilir.
    Mikrobik hastalıklara karşı direnci arttırır.
    İştahı arttırır.
    Ortalamanın altındaki boy uzunluklarında yararlıdır.
    Öğrenme ve bellek kapasitesini geliştirir.
    Enerjiyi arttırır.

     

Sayfayı Paylaş