Fasulye Turşusu Tarifi Resimli

Konusu 'Salatalar Mezeler' forumundadır ve Aysell tarafından 15 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Aysell

    Aysell Üye

    Fasulye Turşusu Nasıl yapılır

    Resimli Fasulye Turşusu Yapılışı

    Fasulye Turşusu için gerekli olan malzemeler

    2 kg taze fasulye
    4 adet yeşil sivri biber
    4 diş sarmısak
    1 su bardağı kaya tuzu
    4 su bardağı su
    1 çay bardağı sirke

    3 kg’lık bir kavanoz


    [​IMG]

    Fasulye Turşusunun yapılışı

    Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
    Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
    4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.
    Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
    Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.
    Daha sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
     

Sayfayı Paylaş