besin zehirlenmesinde ilk yardım

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve Elfida tarafından 26 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Elfida

    Elfida Üye


    Gıda/besin zehirlenmesinde nasıl ilkyardım yapılır
    besin zehirlenmesinde yapılan ilk yardım


    Gıda maddelerinin üretim, nakil ve tüketimleri sırasında bazı mikroplarla bulaşması sonucunda gıda zehirlenmeleri meydana gelmektedir.

    Özellikle bozuk konserveler, etler, süt ürünleri sindirim sistemimizi etkileyerek zehirlenmemize yol açarlar. Zehirli mantarların yenmesi ile oluşan zehirlenmeler de bir tür gıda zehirlenmesidir. Bazı mantar türlerinin zehirleri ve bazı bakterilerin salgıladığı toksinler sinir sistemimizi etkiler. Gıda zehirlenmelerinde bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, soğuk terleme, halsizlik, çift görme, zayıf nabız, solunum güçlüğü, bilinç bulanıklığı gibi belirtilerden biri veya birkaçı bir arada olabilir. Bu tür durumlarda ABC kontrolü, kusturma, zehir danışma merkezlerine başvurma ve en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna kişiyi nakletmek yapılacak ilkyardım uygulamalarıdır.


     

Sayfayı Paylaş