Adana Kebap Yapılışı

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve YAREN tarafından 31 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. YAREN

    YAREN Üye


    Evde Adana kebap yapılışı
    Diyelim ki; canınız güzel bir Adana kebabı çekti fakat dışarda yemek istemiyorsunuz.O halde aşağıdaki tarifle evde hazırlamak zor olmayacak.
    [​IMG]
    Malzemeleri

    500 gr yağsız koyun kıyması
    100 gr kuyruk yağı
    4 adet soğan (çok ince doğranmış)
    3 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
    4 adet küçük domates
    4 adet yeşil biber
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızıbiber

    Hazırlanışı

    1-Bir kabın içinde iyice kıyılmış kuyruk yağı ile kıymayı, soğanı, maydanozu ve baharatları yoğurunuz.
    2-Bu malzemeden uzun köfteler hazırlayınız.
    3-Şişe geçirirken avucunuzun içinde sıkarak parmak izlerinizi çıkarınız.
    4-Şişleri, mangalda ( yoksa ızgara da olur) her yanı 3'er dakika olmak üzere 6 dakika pişiriniz.
    5-Yanına dilerseniz onları da ızgara yaparak, domates ve biber koyup servis ediniz.
    6-Dilerseniz pide, bulamazsanız tereyağında sote edilmiş ekmek dilimlerini yanında servis yapmak çok lezzetli olacaktır.​


     

  2. Pardus

    Pardus Üye

    Cevap: Adana Kebap Yapılışı

    Akşamın bu en aç saatinde yapılacak en son şeydi bu Yaren.... :))
     
  3. YAREN

    YAREN Üye

    Cevap: Adana Kebap Yapılışı

    Sen uğraşma Pardus en iyisi dışardan söyle..:f30:
     
  4. Sulfi

    Sulfi Üye

    Cevap: Adana Kebap Yapılışı

    pardusa katılıyorum :)
    ama güzel tariff ona bide şiş falan almak gerek
    ama denemeye değer sanırım
    emeğine sağlık yaren
     

Sayfayı Paylaş